SOLUTION: how long would it take to travel 30 miles if i’m driving at 25 miles per hour.

That is: 30 miles times one hour over 25 miles.

The unit of measure “miles” cancels out, so the result would be 1.2 hours.

That is: 30 miles times sixty minutes over 25 miles.

## How long does it take to travel 35 miles?

1/2 hours

## How long does it take to drive 30 miles at 40 mph?

According to this, for 40 minutes you can travel (1/2 mile)*40 = 20 miles. At a speed of 30 miles/hr it takes 60 mins to cover 30 miles.

## How many minutes is 31 miles?

Anyway, 31 miles per hour means 31 miles per 60 minutes, so 31/60 miles per minute, which is slightly more than half a mile per minute.

## How many minutes is 32 miles?

This conversion of 32 miles per hour to miles per minute has been calculated by multiplying 32 miles per hour by 0.0166 and the result is 0.5333 miles per minute.

## How many miles is a 30 minute drive?

30mph / 3 = 10mph. Ok so now we know that at a speed of 30mph, every 20 minutes we travel 10 miles. So the distance covered at an average of 30 mph, over a time frame of 40 minutes is 20 miles.

## How many minutes is 34 miles?

60 miles per hour is 1 mile per minute. 34 miles would take 34 minutes.

## How many miles is 1 hour and 20 minutes?

1 hour and 20 minutes is equal to 80 minutes. 120 miles/80 minutes= 1.5 miles/minute.

## How many miles is 2 hours?

Calculating SpeedSuppose you travel a distance of 100 miles, and it takes 1 1/2 hours to do it. Your average speed is then 100 miles divided by 1.5 hours which equals 66.67 miles per hour. When calculating miles per hour for distances that take only minutes, you convert the number of minutes to fractions of an hour.

## How much is a 30 minute drive?

If you drive for 30 minutes, and the cost is 15 cents per minute.